BarnböckerMusik

Den musikaliska musen Ebba

”Den musikaliska musen Ebba” är en barnbok med bilder och sånger skriven av Birgitta Fernström och illustrerad av Ingegerd Härgestam; en fantastisk barnbok som inspirerar och förtrollar. Det är sällan man ser barnböcker med så vackra och uttrycksfulla illustrationer. Birgitta Fernström har skrivit passande sånger till texten. De är väldigt roliga och stämningsfulla. Barnen blir säkert förälskade i de roliga illustrationerna och i de harmoniska sångerna.

Ebba är en musikalisk mus som drömmer om att bli sångerska. Hon trallar gärna tillsammans med musikerna i symfoniorkestern, helst gömd i fru Silverstrands väska. Hos fru Silverstrand bor musen Ebba ett tag innan hon bestämmer sig för att ge sig ut i världen och utforska livets möjligheter.

Ebba är en busig och påhittig mus som gillar att leka och ha det roligt. Hon dansar på cembalons klaviatur, svänger på basens strängar och sjunger för full hals när ingen annan lyssnar. En dag träffar hon Rurik, konsertmusen som spelar flöjt. Han är en framgångsrik musiker som inspirerar Ebba. En dag tar Ebba bussen till Sydeuropa och bestämmer sig för att följa sitt hjärta och blir sångerska.

Vi följer musen Ebba på bussresan till Sydeuropa och sjunger med henne på väg dit. Lyckas hon att förverkliga sin dröm? Det viktigaste är att hon vågar, att hon är modig och tror på sig själv.

Barnboken är rikligt illustrerad av konstnären Ingegerd Härgestam. Bilderna är förtjusande. Ebba har en vacker kjol, gulliga ballerinaskor, söta tofsar och ett bedårande leende. Det är sällan man ser barnböcker med så vackra och uttrycksfulla illustrationer.

Birgitta Fernström har skrivit passande sånger till texten. De är väldigt roliga och stämningsfulla. Barnen blir säkert förälskade i de roliga illustrationerna och i de harmoniska sångerna. De är ganska lätta att lära sig utantill. Boken finns även utgiven på Wessmans Musikförlag som dramatiserad musiksaga för barnkör.

”Den musikaliska musen Ebba” är en fantastisk barnbok som inspirerar och förtrollar.

Den musikaliska musen Ebba finns att köpa direkt hos Birgitta Fernström men även på Adlibris och Bokus. Den finns också utgiven som ljudbok och e-bok.