FörfattarporträttPersonlig utveckling

Louise Minerva-Li om livet, kärleken & döden

Louise Minerva-Li skriver inom genren Personlig & andlig utveckling. Hon har fått lära sig hur man läker sin historia och skapar en mer kärleksfull relation med sig själv och livet, hur man tar sig från rädsla till kärlek. Louise Minerva-Li anser att när vi lever utifrån hjärtats sanna kärlek hjälps vi åt att göra Jorden en bättre plats att leva på.

Louise Minerva-Li har under många år studerat drömkunskap och alternativa behandlingsformer både i Sverige och utomlands. Hon har skapat den första utbildningen i drömterapi och grundat Drömcentrum – ett samlande centrum för drömterapeuter och drömintresserade i hela landet.

Louise Minerva-Li, hur blev du författare?

Jag hade aldrig funderat över att skriva (annat än dikter för byrålådan). 1986 bad ICA-förlaget mig att skriva en bok åt dem om drömmar. Jag gjorde det, och på den vägen blev det. Det har gått långa tider mellan mina böcker, framför allt på grund av tidsbrist.  Det är inte inspirationen som tryter, men det är precis som att Livet kommer i vägen med alla sina måsten.

Vad inspirerar dig i ditt skrivande?

Det som inspirerar mig mest är att få dela med mig av den kunskap och visdom jag har fått privilegiet att få ta del av. Jag har haft förmånen att få undersöka medvetandets olika nivåer och möjligheter, oftast bortom vad vi kan hitta i skrift. Det är jag oerhört tacksam för. Det är en fantastisk livskunskap som ger förståelse för de olika skeenden och utmaningar vi möter under vandringen genom jordelivet.

Hur föds dina bokidéer?

Inspirationen kommer ofta vid de mest olämpliga tillfällen. Till exempel om kvällen när jag lagt mig och är för trött för att anteckna. Eller på bussen… eller om jag råkar läsa en bok som har ofullständig kunskap. Eller om jag är ute och går. Då kan både boktitel och innehåll komma upp, som både inspirerar och pockar på. Ofta samlar jag anteckningar och smålappar för kommande böcker.

Inom vilken genre skriver du?

Jag skriver inom genren Personlig & andlig utveckling. Jag har inget annat val. Jag har fått lära mig hur man läker sin historia och skapar en mer kärleksfull relation med sig själv och livet, hur man tar sig från rädsla till kärlek och högre kunskap. Det är vägen dit som på olika sätt vill göra sig tydlig i skrift.

Vad är syftet med ditt skrivande?

Sökandet efter en större sanning och en riktigare verklighet har följt mig sedan barnsben. Jag upptäckte att nattdrömmarna bjöd på resor in i det innersta djupet och ut i det yttersta varat. Jag vill visa på redskap och användbara vägar för andra som söker samma sak. Min förhoppning är att mina böcker ska väcka eftertanke, ifrågasättande, inspiration, läkning och kärlek i läsaren. Det är mitt högre andliga jag, MinErvaLi, som hjälper till att skriva mina böcker. De ska vara praktiska, enkla, lättlästa och till läsarens gagn.

Tror du att skrivandet är helande?

Jag hoppas och tror det. Jag har inspiration att skriva om det som varit viktigt för mig och min personliga utveckling. Jag delar med mig till andra om det och visar på vägar att må bra och få svar.

Genom_dodenVilken bok av dem du har publicerat är du mest stolt över?

Vet inte. Kanske Genom döden. Idag är jag faktiskt stolt och glad över alla böcker jag skrivit. Min första bok, som nu heter Drömtolkning och Drömalkemi, blev populär och sålde bra redan från början utan att jag visste om det eller någonsin talade om det.

Jobbar du med något nytt manus i dagsläget?

Ja, flera. Skulle jag skriva varje gång inspirationen kommer så skulle jag ha ytterligare 4 böcker färdigskrivna nu. Vilket jag inte har. Tyvärr. Men jag har en hel del smålappar med anteckningar för kommande böcker. Preliminära titlar är Den Stora Ensamheten, LjudTreenigheten, och Vägen till Frid. Så min bön är: Goda liv, ge mig tid och ekonomi att skriva och trycka upp de böcker som pockar på och vill fram och ut.

Är dina läsare viktiga för dig?

Jaa, det känns viktigt att de får ut något bra och kan använda bokinnehållet konstruktivt. Jag skriver om Livskunskap och Drömkunskap, och ger nycklar till healing och högre medvetandenivåer. Om någon enda tar till sig budskapet att söka att leva utifrån hjärtats sanna kärlek (hjärtats och själens intelligens) så är jag tacksam. Jag tror att vi på så vis hjälps åt att göra Jorden en bättre plats att leva på.

Vad är ditt motto i livet?

Sanning och enkelhet. Jag försöker leva som den jag vet att jag skulle kunna vara och är innerst inne.

Nattdrom, dagsdromDromtolkning_dromalkemiLäs mina recensioner av Nattdröm, dagsdröm, livsdröm och Drömtolkning och drömalkemi.

4 thoughts on “Louise Minerva-Li om livet, kärleken & döden

  1. Det bästa jag har läst inom genren personlig och andlig utveckling. Ren livskunskap! Alla borde läsa hennes böcker, ta till sig budskapen och leva efter dom. Då skulle vi ha en bättre värld. 🙂

  2. ”Genom Döden” är en fascinerande och djupt berörande bok. Den väjer inte för de svåra frågorna kring våra mest sårbara känslor, tankar och tillkortakommanden inför mötet med döden. Många gånger kan det kännas svårt och kanske till och med deprimerande att närma sig dessa ämnen. Men genom författarens insiktsfulla kunskaper och stora erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer, får läsaren inblickar som kan leda till nya perspektiv och förhållningssätt. Boken ger en allsidig orientering inom ramen för bokens titel, samtidigt som den är en tankeväckande och upplyftande bok i livskunskap.
    Om jag fick bestämma skulle Louise Minerva-Lis ”Genom Döden” och ”Förstå dina känslor” få ingå som diskussionsböcker på högstadiet. Dessa böcker skulle kunna engagera och förbereda ungdomarna för just – livet!

  3. Jag har läst de böcker av Louise Minerva Li som nämns här och dessutom hennes bok ”Förstå dina känslor” Just den boken har betytt mycket för mig, eftersom den på ett konkret och lättfattligt sätt förklarar hur vi kan lära känna våra känslor, bli medvetna om dem och läka oss själva psykiskt och fysiskt genom att släppa taget om tankar som inte gagnar oss. Boken ”Genom döden” borde vara obligatorisk för sjukvårds- och omsorgspersonal! Den ger en vetenskaplig förklaring på vad döden är och avdramatiserar den. Jättebra bok att läsa för dem som mist en anhörig. De båda böckerna om drömmar och drömtolkning förklarar hur vi kan använda våra nattdrömmar och dagSdrömmar (dagshändelser som påverkar oss starkt) som hjälp till självkännedom, inre växt och läkning. Författaren delger metoder att tolka drömmar och förstå drömsymboler. Hon förklarar också hur vi kan förändra drömmen och därmed också vår upplevelse av livet. Det jag uppskattar mest med böckerna är att det finns många exempel från verkliga livet och att händelserna beskrivs trovärdigt och inte förskönas.

  4. Genom döden boken är helt fantastisk. Den speglar på ett nytt sätt döden som vi kanske inte vanligtvis upplever den. Det får mig att inte vara rädd för döden utan se det med helt nya ögon och väcker nya tankar .Tror det kan hjälpa de som också har mist någon att lätta leva vidare och kunna släppa sorgen. Den är lättläst och jag kan varmt rekommendera denna bok.

Comments are closed.