Skrivarkurser

Att skriva med glädje

”Att skriva med glädje” är en handbok om skrivande och skrivprocessen, av författaren Kim M. Kimselius. I boken berättar Kimselius om den egna skrivprocessen, om det som är viktigt för henne när hon bygger upp sina berättelser. Boken kretsar väldigt mycket kring Kims egen skrivprocess och författarkarriär. Den är dock översållad med tips och råd för den som vill sparka igång sin kreativitet och börja skriva sin första bok. Boken är avsedd som tips- och inspirationsbok för de som drömmer om att bli författare. 

Kim M. Kimselius lever för sina böcker. Hon skriver sedan hon är åtta år gammal och drömmer om att bli författare. Hon tänker på sina böcker, fantiserar kring dem, drömmer om dem. När skrivprocessen är som intensivast glömmer hon bort omvärlden helt och hållet. Att skriva är livets mening för Kim M. Kimselius. Men alla ord måste komma från hjärtat, säger hon. Det är dock mycket lättare att skriva från hjärtat och tro på sig själv när man säljer upplagor på 11 000 böcker. 

I sitt skrivande använder sig Kim av gula klisterlappar. Med hjälp av dessa bygger hon grundstommen för att sedan sätta sig vid datorn och skriva från morgon till kväll tills hon har vävt ihop en hel berättelse. Det är viktigt med en bra början som fängslar läsaren men ett bra slut är minst lika viktigt. Slutet ska man egentligen ha klart för sig innan man har börjat skriva ner berättelsen,menar Kim. Hon belyser sina exempel med hjälp av texter ur egna böcker.

Kim M. Kimselius skriver också om livet som författare, mycket tid man behöver lägga ner på föreläsningar, signeringar, workshops med barn, sociala medier m.m. Det är en tröttsam men inspirerande process. Kim trivs med det och önskar att alla som drömmer om att bli författare ska finna inspiration i denna bok. För alla kommer att lyckas om de skriver från hjärtat och tror på sig själva.

Boken kretsar väldigt mycket kring författarens egen skrivprocess och författarkarriär. Den är dock översållad med tips och råd för den som vill sparka igång sin kreativitet och börja skriva sin första bok. Som någorlunda erfaren författare vet jag att alla har en egen stil och olika behov. Man inspireras av olika saker i livet och bygger upp sina berättelser på olika sätt beroende på vilken genre man skriver inom. Vi är alla unika. Jag skulle nog säga att boken passar främst de som är nyfikna på Kims författarskap men passar även nybörjarförfattare.