FörfattarbesökSkrivarkurser

Fantasiskola med Laura Popa

Skriv mystiska och övernaturliga berättelser

Var går gränsen mellan fantasi och verklighet? Laura Popa har alltid fascinerats av drömvärlden med dess magiska, absurda och surrealistiska element. Övernaturliga inslag i form av onda krafter, demoner, ondskefulla djur och paranormala fenomen är ofta förekommande i hennes böcker. På fantasiskolan leker vi med gränserna mellan fantasi och verklighet och skriver egna berättelser utifrån samtal och spännande skrivövningar.

Hur hittar man på en berättelse som är spännande, gåtfull och samtidigt realistisk? Vi pratar om konsten att smälta samman en synlig och rationell del av verkligheten med en mystisk, drömliknande och övernaturlig del för att skapa en berättelse. 

Vi pratar om hur man skapar onda och goda karaktärer och hur man får dem att kännas levande och genuina. Vi övar oss på att skapa trovärdiga konflikter och levande miljöer. Miljön kan hjälpa till att skapa en stämning men kan också hjälpa till att utveckla karaktärerna och förmedla deras innersta känslor.

Om författaren
Laura Popa skriver skönlitteratur för barn och unga och är aktuell med ungdomstrilogin De Samhöriga. Med en blandning av realism och fantasi skapar hon suggestiva världar med rötter i både science fiction och fantasy. Hennes böcker innehåller många bottnar. Det som vid en första anblick kan verka enkelt rekonstrueras till en magisk drömvärld. Laura Popa är en van pedagog med bakgrund som lärare. 

Villkor
Fantasiskolan är lämplig för elever i mellanstadiet och högstadiet men även för unga och vuxna. Kostnad enligt Författarförbundets rekommendationer. Arrangörsstöd kan erhållas med 50%. Författarbesök i skolan är momsfritt. Resor och eventuella hotellkostnader tillkommer för arrangemang utanför Halmstad kommun.

Prisexempel:
1 lektion upp till 60 min – 3 000 kr
2 lektioner (samma dag) – 4 000 kr
3 lektioner (samma dag) – 5 000 kr
4 lektioner (samma dag) – 6 000 kr

Boka här eller kontakta Författarcentrum Väst för bokning. 

Boka via Kulturkatalogen Väst.