HealingPersonlig utveckling

Förträngda känslor saboterar ditt liv

Känner du någonsin att du kämpar med något som du inte helt kan sätta fingret på? Ditt liv blir kanske inte som du hade hoppats. Kanske försöker du förgäves att bilda varaktiga relationer. Du kanske önskar att vissa händelser i ditt förflutna aldrig hade inträffat men känner dig maktlös inför att ta dig bortom dem. Du kan till och med ha en orolig känsla att ditt nuvarande liv hålls gisslan av ditt förflutna på ett vagt och obestämt sätt.

Folk känner ofta att de på något sätt belastas av sina tidigare känslor, men de verkar inte veta hur de ska komma över dem. Ofta är den bakomliggande orsaken till frustrationen en förträngd känsla från en tidigare händelse som saboterar ens ansträngningar och chansen till ett lyckligt och framgångsrikt liv. På samma sätt som vindens effekter känns snarare än ses, är instängda känslor osynliga, men kan utöva ett kraftfullt inflytande på oss och vårt liv.

Vad är en instängd eller förträngd känsla?
Livet har sina mörkare tider. Du har förmodligen upplevt ögonblick av ångest, liksom andra tider av sorg, ilska, frustration och rädsla. Du kan ha upplevt perioder av sorg, liksom depression, låg självkänsla, hopplöshet och en mängd andra negativa känslor. Det du kanske inte inser är att några av de negativa känslorna du har upplevt, trots att du kanske har upplevt dem för länge sedan, kan fortfarande skapa problem för dig på subtila, men mycket skadliga sätt. Mycket av vårt lidande beror på negativa emotionella energier som har blivit ”fångade” eller ”instängda” inom oss. En enda instängd eller förträngd känsla kan skapa både fysiska och känslomässiga problem.

Ditt emotionella bagage
Ibland bearbetas inte känslorna helt. I dessa fall, istället för att bara uppleva känslorna och sedan gå vidare med livet, blir känslans energi på något sätt ”fångad” i den fysiska kroppen. Så i stället för att gå bortom ditt arga ögonblick, eller en tillfällig kamp med sorg eller depression, kan denna negativa känslomässiga energi stanna kvar i din kropp. Detta kan orsaka betydande fysisk och emotionell stress. De flesta människor är förvånade över att få veta att deras ”emotionella bagage” är mer bokstavligt än de hade föreställt sig. Även om de inte är synliga, är förträngda känslor mycket verkliga.

Att bli av med dina förträngda känslor kan hjälpa dig att övervinna hindren i ditt förflutna och kan ge nytt liv till ditt äktenskap, familj och andra personliga relationer. Att befria dig från dina instängda känslor kan få dig att känna dig tryggare och motiverad, och kan göra det lättare för dig att skapa relationer, karriär och liv som du alltid ville ha. Kontakta Laura Popa för en konsultation. 

Som holistic coach arbetar Laura med en mängd olika ämnen, från fysisk smärta, sjukdom och barndomstrauman, viktminskning till kärlek och relationer, pengar och framgång. Hon använder sig av en uppsjö av beprövade metoder som hon har lärt sig och praktiserat de senaste tio åren: läkande kost, meditation, energimedicin, intuitiv healing, visualiseringar, andningstekniker, EFT (Emotional Freedom Technique), TRE (Trauma Release Excercises).