Barnböcker

Paradisfåglarna – en hyllning till kärlekens kraft

Paradisfåglarna är en illustrerad kapitelbok för barn och min tredje barnbok utgiven på Adagio förlag. Skådeplatsen i denna berättelse är Botaniska trädgården i Visby. Det är en magisk berättelse om den besjälade naturen med fokus på kärlek, mod och visdom. En besjälad natur och en modig flicka berättar en saga. De berättar om kärlek, den starkaste kraften i världen. Kärleken finns överallt, i allt och i alla människor, säger Paradisfåglarna, de magiska varelserna från Paradisfågeln som Elvira möter en förtrollande natt.  Följ med Elvira på en fascinerande resa i tid och rum där magi blir verklighet.

Elvira är en tioårig flicka som bor invid botaniska trädgården i Visby. Hon älskar att se efter sina älskade blommor och träd. Hon drömmer om att bli trädgårdsmästare och ta hand om Botan. Hennes närmaste granne är Mia, en gammal kvinna med indiskt ursprung som ofta bjuder på te, hembakade kakor och fascinerande berättelser från hemlandet.

Av Mia får Elvira en musikask som trollar fram dansande fjärilar, blockflöjtsspelande älvor och fåglar med fyrverkerivingar. En kväll när Elvira håller på att somna, öppnar sig musikasken och skimrande gestalter hoppar ut, dansande i virvlar genom rummet. De gamla träden utanför fönstret viskar hennes namn och sjunger om trädgårdens hemlighet. En urgammal hemlighet som alla har glömt bort. Elvira ger sig ut på äventyr i natten för att söka efter hemligheten. Katten Aria som sover i äppelträdet, Linnéskulpturen och den gamla brunnen hjälper Elvira på rätt spår. Men äventyret är farofyllt och påfrestande även för en nyfiken och modig flicka på tio år. Elvira ramlar ner i brunnen, skadar sig och sedan kämpar hon ensam i havsstormen mitt i natten. Men till slut träffar hon Paradisfåglarna, de magiska kvinnorna från Paradisfågeln som kan förvandlas till fåglar med fyrverkerivingar. De avslöjar den stora hemligheten för Elvira.

Paradisfåglarna är en magisk berättelse om den besjälade naturen med fokus på kärlek, mod och visdom. Verklighet och fantasi flyter in i varandra. Även musik finns med hela tiden. Mia spelar på sitt gamla piano, naturen viskar sina hemligheter för Elvira, träd och fåglar sjunger på nätterna och Paradisfåglarna bjuder på förtrollande melodier. En besjälad natur och en modig flicka berättar en saga. De berättar om kärlek, den starkaste kraften i världen. Kärleken finns överallt, i allt och i alla människor.

Berättelsen bjuder även på en kort rundvandring i Botan där barnen lär sig om näsduksträd, magnolia, tulpanträd och andra intressanta växter som finns i en botanisk trädgård. Har du någonsin hört Jorden sjunga, undrar Elvira? Eller tittat på träd upp och ner? Visste du att Visby kallas för rosornas stad? Följ med Elvira på en fascinerande resa i tid och rum där magi blir verklighet.