Barnböcker

Saga Blom och snöflickan

Saga Blom och snöflickan är en charmig och fantasifull barnbok skriven av Anna Gullichsen och illustrerad av Cara Knuutinen, utgiven på Schildts & Södeströms. Illustrationerna är vackra och påhittiga. Saga Blom och snöflickan är en charmig och fantasifull berättelse. Naturen är en förtrollad värld som bjuder barnen på bus och magiska stunder. En berättelse där vuxna är lika nyfikna och fantasifulla som barn. Illustrationerna är bedårande: färgglada och detaljrika. Språket är målande men lämnar utrymme för barnets fantasi. Boken är pedagogisk upplagd med intressanta matrecept och fakta om blommor.

Det är vinter och naturen sover under det vita snötäcket. Saga Blom ska bo hos farmor Simone under jullovet. Simone kommer från södra Frankrike och älskar blommor och växter av alla sorter. Av henne lär sig Saga om vinterblommor: tazetter, hyacinter och amaryllis. Farmor och Saga har det mysigt ihop: de bakar kakor, sköter blommorna och hittar på något roligt att göra varje dag.

Saga är nyfiken och påhittig. Hon åker pulka, skottar snö och leker med grannens katt. Hon går gärna omkring på egen hand och upptäcker trädgårdens hemligheter. En dag stöter hon på en liten och gullig flicka, en snöflicka som snarare ser ut som en ros. Det är Helle, julrosen som fryser och lyckas inte blomma. Tillsammans med farmor Simone hjälper Saga julrosen att blomma på julafton. Hur lyckas de med det? 

Saga Blom och snöflickan är en charmig och fantasifull berättelse. Berättelsen avslöjar en värld där barn och natur förstår varandra. En värld där barn och vuxna umgås under roliga former och skapar magiska stunder tillsammans. Naturen är en förtrollad värld som bjuder barnen på bus och magiska stunder. En berättelse där vuxna är lika nyfikna och fantasifulla som barn. Illustrationerna är bedårande; färgglada och detaljrika. Språket är beskrivande och målande men lämnar utrymme för barnets fantasi. Boken är pedagogisk upplagd med en del intressanta matrecept och fakta om blommor.

Saga Blom och snöflickan har en egen sida på internet. Boken rekommenderas för barn 3-6 år och finns att köpa på Schildts & Södeströms men även på Adlibris och Bokus.