HälsaHealing

Sanningen om autoimmuna sjukdomar

Har den autoimmuna etiketten fått dig att känna det som att du slunkit igenom i sjukvårdssystemet? Har du besökt den ena specialisten efter den andra, prövat all slags alternativterapi utan att uppleva någon bättring? Kändes det till slut som att man gav upp hoppet om dig? I så fall är du inte ensam.

Det är tufft att tampas med hälsoproblem, förluster och andra svårigheter. Det har säkert knäckt dig helt ibland och fått dig att känna dig ensam, förtvivlad och osäker på ditt eget värde. Men kom ihåg detta: det är inte ditt fel. Du har inte förtjänat dina sjukdomar och du har inte skapat dem eller fantiserat ihop dem. Du kan bli frisk och fortsätta ditt liv.

Det laddade budskapet ”Det sitter i huvudet” är det ultimata sättet att ta död på en människans intuition och få henne att sluta lita på det egna omdömet. Väldigt många patienter med Hashimotos eller Graves får veta att immunförsvaret på ett oförklarligt sätt tillverkar antikroppar som angriper och skadar sköldkörteln som om den vore en inkräktare. Denna hypotes är inte korrekt. Det är viktigt att komma ihåg att våra kroppar tar hand om oss. De skyddar oss. De älskar oss villkorslöst.

En sjuk sköldkörtel är inte själva problemet med en persons hälsa. Den är bara ett tecken på en invasion av Epstein-Barr-viruset (EBV). När en person smittas av sköldkörtelvirus är virusets mål att ta sig från blodet till lymfkörtlarna, därefter till organ som lever och sköldkörtel och slutligen till centrala nervsystemet. Under denna process tar det sig bitvis framåt och står ibland stilla. Vid vissa tidpunkter kommer viruset att gömma sig i kroppen, där det förökar sig och inväntar rätt tillfälle för nästa drag.

Med rätt tillfälle menas triggare. En del triggare är kopplade till vårt känslomässiga mående men det kan också vara en munfull amalgamfyllningar, vilket gör att kvicksilvret läcker ut i blodet. Andra triggare är exponering för bekämpningsmedel eller mögel, zinkbrist, känslomässiga trauman, brustet hjärta eller svek, övermedicinering, fysiska skador, sömnlöshet.

Sköldkörtelviruset EBV och autoimmuna sjukdomar
Det är inte ditt eget immunförsvar som är ansvarigt för överaktiv eller underaktiv sköldkörtel. Det är sköldkörtelviruset EBV i ett långt framskridet stadium. Det är inte ditt eget immunförsvar som orsakar de så kallade autoimmuna tillstånden Hashimotos tyreoidit eller Graves sjukdom. Det är viruset som är boven. Immunförsvaret är på din sida. EBV ligger bakom många så kallade autoimmuna sjukdomar som kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi, eksem och psoriasis, hepatit och reumatoid artrit.

Epstein-Barr-viruset (EBV) orsakar 95% av alla fall av sköldkörtelproblem. EBV är ett virus i herpesfamiljen som har existerat i över 100 år. När en person får EBV för första gången eller föds med det, befinner sig viruset i blodet och är ofta vilande. Några stammar av EBV (det finns 60 olika stammar) är väldigt milda och långsamma. De kan aldrig leda till något allvarligare än ryggvärk och kan aldrig ta sig till sköldkörteln. För personer med lindriga former av EBV eller de som har starkt immunförsvar, kommer viruset att vila i blodet där det orsakar lite eller inget obehag under resten av livet. Andra stammar av EBV är mer aggressiva och snabbväxande. De kan ge upphov till multipel skleros och olika sorters cancer.

Andra stadiet är virusets infektionsfas. EBV flyttar in i levern (ibland även i mjälten) och ger upphov till problem som bl.a. typ 2-diabetes, högt kolesterol, hepatit, leverinflammation, överkänslighet mot mat och en förgiftad tarmkanal. När EBV når en kvinnans fortplantningsorgan kan detta leda till fibroider, polycystiskt ovarialsyndrom och graviditetskomplikationer. Hos män är prostatan ett vanligt mål för EBV där viruscellerna gömmer sig och på sikt kan orsaka cancer. EBV är den dolda orsaken till prostatacancer.

Tredje stadiet är sköldkörtelstadiet och fjärde stadiet är neurologiska stadiet. Nästan alla med EBV som nått sköldkörteln drabbas av någon form av underaktiv sköldkörtel. I neurologiska stadiet ger EBV symptom som utmattning, förvirring, ångest, depression, nedstämdhet eller leder till etiketter som ADHD, bipolär sjukdom (äkta ADHD orsakas dock av kvicksilver). I fjärde stadiet orsakar EBV förödelse, både fysiskt och känslomässigt, i form av mystiska sjukdomar som fibromyalgi, kroniskt trötthetssyndrom, reumatoid artrit, tinnitus, yrsel, multipel skleros, neurologisk utmattning. I fjärde stadiet av EBV är blodet fyllt av virusets neurotoxiner som förflyttar sig till hjärnan där de kortsluter signalsubstanser.

EBV i fjärde stadiet är inte en livstidsdom. Du kan fortfarande få tillbaka din hälsa och har makten att återuppbygga ditt immunförsvar samt återta kontrollen. Du kan få tillbaka ditt liv, din lever, din sköldkörtel eller ditt nervsystem.

Läs mer om livsmedel att undvika och hur du återbygger din hälsa med hjälp av mat, örter och kosttillskott med superkrafter i Anthony Williams bokserie ”Medial läkning”, och ”Medial läkning, sköldkörtelns hemlighet” utgiven på svenska av Livsenergi.

Du är välkommen att kontakta Laura om du vill boka en privat konsultation och gå igenom dina hälsoproblem och finna lösningar, adekvat kost och näring för att du ska återfå din optimala hälsa. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några magiska kurer som gör dig frisk på några dagar om du har dragits med hälsoproblem i många år eller i hela livet.

Som holistic coach arbetar Laura med en mängd olika ämnen, från fysisk smärta, sjukdom och barndomstrauman, viktminskning till relationer, pengar och framgång. Hon använder sig av en uppsjö av beprövade metoder som hon har lärt sig och praktiserat de senaste tio åren: läkande kost, meditation, energimedicin, intuitiv healing, visualiseringar, andningstekniker, EFT (Emotional Freedom Technique), TRE (Trauma Release Excercises).