Författarbesök

Textival Litteraturfestival i Göteborg

Textival Littteraturfestival
Textival Litteraturfestivals 9:e upplaga på temat ”hem” kommer att hållas på Göteborgs Litteraturhus och Lagerhuset, 1-2 april 2016. Festivalen består av ett program med inbjudna författare, poeter, konstnärer och publicister, en textmässa med ett trettiotal utställare samt Barnens Textival.

Författarcentrum Väst
Jag och några andra författare från Författarcentrum Väst kommer att medverka och bjuda på samtal och uppläsningar ur våra böcker kring årets tema ”hem”. Datum: 2 april, kl 16.30-17.45, Göteborgs Litteraturhus.

Vad betyder ”hem” för mig?
Jag undrar ibland vad ordet ”hem” betyder för mig. Jag tror att min definition varierar över tid, beroende på utvecklingsfasen jag befinner mig i. Idag skulle jag nog säga att ordet ”hem” betyder att vara trygg i mig själv, att känna inre lugn och harmoni oavsett var jag befinner mig rent fysiskt. Men så har det inte alltid varit. Sökande efter ”mitt hem” har pågått hela mitt liv. Jag har flyttat närmast hundra gånger i mitt 40:åriga liv och bytt länder, städer och lägenheter. Jag har utbildat om mig flera gånger, läst tusentals böcker, bytt yrke, livsstil och perspektiv, värderat om allting som jag har lärt mig och kommit till nya insikter. Alltid på jakt efter trygghet och inre ro. Alla mina böcker genomsyras av detta ständiga sökande. Idag kan jag lugnt påstå att jag har hittat mitt hem. Det har alltid funnits där, i mitt hjärta. 

Mer om Textival
Textival Litteraturfestival arbetar årligen med ett tema där man närmar sig litteraturen från olika håll. Årets festival arbetar med temat HEM. Temat griper bland annat in i frågor om identitet och hemhörighet, exil och främlingskap, språk och översättning, plats och rörelse. 


PROGRAM : Tex­tival Lit­te­ra­tur­fes­ti­val 2016

PLATS: Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1, Göteborg (mellan Järntorget och Esperantoplatsen)